keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Paraatipäivän junamatka

Perjantaina 6.2. vietettiin Tammenkolon suunnittelemia Junajuhlia.

Tammenkolossa on syksystä asti oltu junien lumoissa ja junaprojektin kunniaksi päiväkotiin rakennettiin Paraatiperjantaiksi juna. 


Junaprojekti lähti liikkeelle lasten junaleikeistä ja Pieni touhukas juna -kirjan päivittäisestä lukemisesta. Tammenkolon lapset ovat ideoineet askarteluja, ja ryhmässä on koottu iso projektiseinä liittyen Pieni touhukas juna -kirjan tapahtumiin. Junien parissa on oltu niin musiikkihetkillä, leikeissä, kädentöissä ja jumpassa. Junia on tutkittu kirjoista ja ulkona kuunneltu junan ääniä. Sisällä junan äänen voi kuulla vaikka kuivauskaapista ja junan höyryn nähdä savupiipuista.
Tammenkolon lasten toiveet juhlaan:

"rakennetaan juna, jossa voi itse istua"
"trampoliini"
"piip piip"
"eväät"
"tanssia"
"juna kiskoillaan"


Päiväkodissa kuului aamulla junan kuulutus, jossa toivotettiin hyvää matkaa ja kerrottiin, että junasta löytyy ravintola-, leikki-, makuu-, ja eläinvaunu. Lapset kiersivät ryhmittäin vaunusta toiseen. Jokaisella lapsella oli oma junalippu, jonka konduktööri kävi leimaamassa. Makuuvaunussa jokaiselle lapselle löytyi oma "sänky", jossa sai rentoutua Unijuna-laulun soidessa. Tammenkolon lasten junakirjoja oli mahdollisuus myös tutkia. 

Ravintolavaunussa lapset söivät omia eväitään ja joivat mehua.Leikkivaunussa sai tanssia, hyppiä trampoliinilla ja laskea liukumäkeä.

Eläinvaunussa seikkailivat nukketeatteriesityksessä Pieni touhukas juna -kirjan eläimet. Tammenkolon lapset olivat kuvanneet myös Juna kiskoillaan -lauluesityksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti