torstai 4. toukokuuta 2017

Metsäkulman ja Tuulenpesän vierailu Nordkalkille 4.5.2017

Metsäkulman ja Tuulenpesän lapset pääsivät Lappeenrannan Nordkalkille vierailulle. Nordkalk oli järjestänyt meille bussikuljetuksen.


Bussi vei meidät Nordkalkin portille, josta otimme oppaamme kyytiin. Oppainamme toimivat Lappeenrannan Nordkalkin kaivospäällikkö Ulla, viestintäjohtaja Anne ja Fiona.
Aluksi pääsimme bussilla kiertoajelulle kaivosalueelle ja näimme mm. erilaisia työkoneita ja suuren louhoskuopan.
                                     Kaivoksessa olisi ollut räjäytys iltapäivällä, mutta tätä emme valitettavasti nähneet. Näimme räjäytyksen tosin videolta kun siirryimme kiertoajelun jälkeen Nordkalkin vierasmajaan mehulle.

 

Samalla kun nautimme tarjoilusta, Anne ja Ulla kertoivat meille esimerkiksi missä kaikkialla kalkkikiveä käytetään. Kalkkikivi olikin yllättävän monikäyttöinen materiaali ja sitä oli kaikkialla.

 


 Kalkkikiviä oli hieman erisävyisiä.Jokainen sai kotiin vietäväksi omat kalkkikivet ja päiväkodille saimme ihmeteltäväksi isot kalkkikivi ja wollastoniitti lohkareet. Niitä tutkittiin yhdessä vielä ennen ruokailua ja pohdittiin mitä kenellekin oli retkestä jäänyt mieleen; joku muisti maukkaat piparit, joku räjäytyksen, joku työkoneet ja joku valtavan louhoskuopan. Kaikilla oli ollut mukava retki.

Kiitos Nordkalk, että pääsimme vierailemaan kaivoksessanne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti